Visočki izviđači obilježili Novu hidžretsku 1441. godinu

372

Dana 30.08.2019. godine u našim prostorijama Doma izviđača smo upriličili aktivnost obilježavanja Nove hidžretske 1441. godine.

MARKETING

Naš Dom izviđača je otvoren svaki petak od 19:00 pa do 20:00 za posjete, razgovore, uglavnom za sve koji imaju malo vremena i došli bi do doma. Aktivnosti u tom vremenu nisu niti vodne, niti jatne. Pokušavamo da svaki petak to bude nešto drugo – takmičenje u pikadu, priprema panoa za postavku ispred pošte Visoko, pripremne aktivnosti za odlazak na ljetovanje u Tursku.

Ovaj petak smo uradili nešto drugačije – obilježili smo ulazak u Novu hidžretsku 1441. godinu – tako smo napravili halvu i njome počastili kako sve prisutne izviđače, prolaznike, ali i osobe koje su izlazile sa akšam namaza iz džamije koja je prekoputa našeg Doma. Naravno, stariji su popili i kafu. A mlađi članovi su se organizovali pa su se, osim sokovimaa (uzetim iz ekonomata Odreda) počastili sa pekmezom od jabuka pomješanim sa vrhnjem i hljebom.

Aktivnost je trajala do kasnih večernjih sati. u čitavoj aktivnosti je učestvovalo oko 50 članova našeg odreda, gostiju i osoba koju je primamio miris halve iz naših prostorija.

Moramo pohvaliti: Vedadu, Medinu, Esmu, Nedžminu, Mehmeda, Tarika, Namika, Haruna.

Da moramo napomenuti da je jedan dio naših članova predložio Odredski bivak sa lokacijom (Mevlana L.) i napravio plan izleta.

 

Visoko.co.ba/OI “Visoko” Visoko

Komentari

komentara