SportKošarkaVisočki košarkaši jesenji dio sezone završili bez pobjede: KK Konjic - KK...

Visočki košarkaši jesenji dio sezone završili bez pobjede: KK Konjic – KK Visoko 110:87

U okviru 7. kola košarkaške A2 lige – grupa jug, posljednjeg u jesenjem dijelu sezone, jučer je u sportskoj dvorani u Konjicu odigrana utakmica između domaćina KK Konjic i gostiju iz Visokog. Utakmica kojima je domaćima mogla donijeti značajan pomak na tabeli, a Visočanima prvu pobjedu ove sezone, popraćena je od velikog broja ljubitelja košarke u Konjicu, te je domaćim navijačima i donijela veliku radost budući da su košarkaši Konjica slavili pobjedu sa visokih 110:87.

Iako su igrači iz Visokog najavili jaku borbu do samog kraja utakmice, domaćini su uspjeli da već u prvoj i drugoj četvrtini stvore značajnu prednost koja ih na pauzu vodi pri rezultatu 54:37, sa dobrim šansama za pobjedu u nastavku susreta. Drugi dio utakmice, kao i do sada, donosi nešto bolju igru Visočana, koji se u trećoj četvrtini napokon bude i pokušavaju da smanje zaostatak, što im donekle uspijeva, te treću četvrtinu uspijevaju “okrenuti” u svoju korist i smanjiti zaostatak u pojedinim momentima na jednocifrenu vrijednost. No, takva igra gostiju se mogla vidjeti samo u trećoj dionici, dok u posljednjoj inicijativu preuzimaju ponovo igrači Konjica i rutinski privode utakmicu za konačnu pobjedu sa visokih 23 poena razlike.

O pojedinačnim učincima na ovoj utakmici ne vrijedi nešto posebno govoriti jer je konačan učinak kako na ovoj utakmici, tako i u cijelom prvom dijelu sezone katastrofalan za mladiće iz Visokog. Svakako da će u nastavku sezone uprava i stručni štab morati usaglasiti neke smjernice za blisku budućnost, ukoliko žele ostvariti ikakav rezultat ove sezone ili će ovo biti jedna od najlošijih sezona KK Visoko, koji bi potencijalno mogao biti ugašen na svoju 40. godišnjicu naredne godine.

Zimska pauza je pred nama i svakako bit će zanimljivo pratiti eventualne promjene u visočkom klubu, a sve u cilju stvaranja pozitivne radne atmosfere koja će donijeti pobjede u nastavku sezone.

Uskoro nas očekuje kraća analiza prve polusezone u A2 ligi – grupa jug, kao i izjave čelnih ljudi visočkog košarkaškog kluba, stoga ne propustite da u danima praznika pratite vaš omiljeni portal Visoko.co.ba, kako biste saznali sve ove zanimljivosti.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE