Visočki pijanista Bartolomej Stanković gostovao u školi u Vitezu

106

Poznati visočki i bh. pijanista te profesor na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu Bartolomej Stanković posjetio je Osnovnu glazbenu školu “Jakov Gotovac” Novi Travnik – PO Vitez. Učenici su imali priliku da asistiraju profesoru u rastavljanju klavira i vraćanju u prvobitno stanje. Na taj način, upoznali su se sa građom ovog instrumenta. Iz ove škole su se zahvalil profesoru na iznimno zanimljivoj i poučnoj radionici, te se nadaju daljoj saradnji.

MARKETING

“Divan dan sa učenicima i profesorima. Tema radionice je bila građa klavira – pijanina (upright piano) i učenici su praktičnim vještinama naučili koji su najvažniji dijelovi klavira, na koji način nastaje ton na klavir, kako je nastao klavir, čemu služe i kako rade pedali i još mnogo toga. Hvala im za divnu saradnju i zainteresiranost! Ukoliko i druge škole žele upriličiti ovakve radionice, mogu mi se javiti putem facebooka ili na e-mail (bartolomej.stankovic@gmail.com)”, poručio je Stanković.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.