Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Visočki pijan...

Visočki pijanista Bartolomej Stanković s kolegom Markanovićem u Kiseljaku upriličio pravu koncertnu poslasticu

143

Među brojnim aktivnostima i događajima u sklopu ovogodišnje manifestacije “Advent u Kiseljaku” našla se i jedna prava koncertna poslastica.

Naime, u prekrasnom ambijentu Crkve sv. Ilije Proroka u Kiseljaku sinoć je održan Adventski koncert sada već renomiranih domaćih glazbenih snaga Bartolomeja Stankovića (klavir) i Siniše Markanovića (bariton) koji izveli najpoznatije pučke adventske pjesme iz zbirke Chitara octochorda.

Pored hrvatskih adventskih pjesama, publika je imala priliku uživati i u pjesmama iz različitih zemalja poput Njemačke, Engleske, Italije i Austrije a koncert je bio protkan i snimljenim razgovorima sa ljudima različitih zvanja i zanimanja koji su na sasvim običan i osoban način govorili o Adventu.

Na kraju koncerta, izvedena je i skladba Tiha noć i to povodom 200. godišnjice od praizvedbe najpoznatije božićne pjesme na svijetu, koja je prevedena na više od 300 jezika i dijalekata, a 2011. godine ubilježena i na UNESCO-ov popis austrijske nematerijalne kulturne baštine.

Generalni pokrovitelj koncerta bio je načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak, a koncert su podržali i Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Županija Središnje Bosne, ministar financija ŽSB gospodin Zoran Marković, Župni ured Kiseljak, artinfo i TVKiss.

“Meni je drago što su građani Kiseljaka i njegove okoline, ali i drugih susjednih gradova prepoznali vrijednost sinoćnjeg koncerta, te se odazvali u tolikom broj. I Bartolomej i ja osobno smo osjetili pozitivnu energiju od strane publike što nam je dalo dodatnu motivaciju. Također, primijetio sam da je publika željna, premda ih u Kiseljaku ima ali ne u ovom obliku, ovakvih manifestacija.

Na kraju moram dodati kako je meni ali i Bartolomeju bila čast pjevati pred kiseljačkom publikom i drago mi je što smo jedan ovakav koncert upriličili i darovali gradu Kiseljaku” kazao je za artinfo Siniša Markanović te se još jednom zahvalio organizatorima i pokroviteljima.

Unatoč lošem vremenu te programu koji se paralelno odvijao i na Trgu kneza Radoje brojni Kiseljačani su prepoznali važnost jednog ovakvog, zaista nesvakidašnjeg događaja te se odazvali koncertu.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.