Naslovnica Sport Ostali sportovi Visočki ribol...

Visočki ribolovci prvi na takmičenju “IV kup grada Zenice” u disciplini ulov ribe udicom na plovak

275

Dana 5. oktobra 2019. godine, na rijeci Bosni, ribolovna staza Putovičko polje u Zenici, održano je takmičenje “IV kup grada Zenice”, u disciplini ulov ribe udicom na plovak. Takmičari su mali priliku takmičiti se u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a takmičenje je održano po jako teškim uslovima za ribolov, s obzirom na to da je kiša neprestano padala.

Među sedam ekipa učešće je uzela i ekipa Sportskog ribolovnog društva “Visoko” i to u sastavu: Asif Smajlović, Kenan Hodžić i Emir Koljenović.

Svi visočki takmičari ostvarili su dobre rezultate pojedinačno, te su na kraju dana svi osjetili slast pobjedničkog postolja, a rezultati su glasili:

  • Emir Koljenović II mjesto u sektoru “A” (109 poena)
  • Kenan Hodžić II mjesto u sektoru “B” (390 poena)
  • Asif Smajlović II mjesto u sektoru “C” (330 poena)

Kada je riječ o ekipnom plasmanku ekipa SRD “Visoko” zauzela je prvo mjesto sa svega šest negativnih bodova, dok su drugoplasirana UGSR “Bistro” Zenica i trećeplasirana SRD “Bosna” Žepče imali po 7,5, odnosno 13 negativnih bodova.

“Hvala organizatoru UGSR “Bistro” Zenica na pozivu i dobro ogranizovanom takmičenju, kao i svim učesnicima na lijepom druženju i fer takmičenju. Sportski pozdrav, Bistro”, poručili su iz SRD “Visoko”.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.