Visočki rukometaši bi se mogli vratiti u PL BiH: RK Bosna (S) krivotvorila potpis jednog od igrača?

1488

Bivši rukometni bh. reprezentativac Emir Šahinović po okončanju sezone napustio je Rukometni klub Bosna. U spašavanje Bosne ovaj iskusni rukometaš se uključio u septembru prošle godine, a nakon što je trofejni sarajevski klub uspio u svom cilju Šahinović je odlučio iznijeti “prljav veš” i otkriti da je u proteklom periodu prolazio kroz niz nevjerovatnih situacija.

MARKETING

“Dugo sam u rukometu, ali moram priznati da ono što sam sada doživio u Bosni, nisam nikada prije. Došao sam da pomognem klubu, a nikakav papir, niti registraciju nisam bio potpisao i neko je očito napravio krivično djelo potpisavši se umjesto mene. Sada tražim svoja prava i nadam se da ću uspjeti u tome”, počeo je Šahinović svoju priču za SportSport.ba i potom nastavio:

“Kada me nazvao trener Korkarić odmah sam pristao na dolazak i igranje za minimalac, uz obećanje da ćemo ozbiljnije razgovarati i potpisati ugovor kada se oformi uprava. Čekao sam to, uprava se oformila, a od obećanja nije ništa bilo. Nisu mi vjerovali kada sam se povrijedio, zatim dođe nova povreda i uoči utakmice prije Bosne Visoko mi ponude da napišem cijenu za koju bi odigrao tu utakmicu. Rekao sam da ne mogu igrati ni za 100.000 KM, a ako budem u mogućnosti, odigrat ću. Na kraju sa slomljenim rebrima dođem na svoju odgovornost i pobijedimo taj meč, a ja napravim sastanak poslije i ponovo im predložim da nastavimo saradnju”, priča Šahinović.

Šahinović ističe da se njegov potpis uopšte nije nalazio na registraciji.

“Od drugih sam poslije saznao da uopšte moj potpis ne stoji na registraciji i ljude iz kluba radi ličnog osiguranja upozorim s tim. Tražili su malo vremena, da bi u tome svemu igračima na tajnom sastanku rekli da sam ja izdajnik i da će novac koji su meni dužni podijeliti igrači između sebe. Krenuli su me obarati kao miša. Sada kada znam ko je potpisao registraciju u moje ime, povrijeđen sam, nemam osiguranje niti ugovor i želim da upoznam javnost sa svojim slučajem. Bosna je jedini klub kojem više ne želim sreću.”

Na pitanje kako je pristao igrati, a da pritom nije ništa potpisao, Šahinović je odgovorio.

“Ja sam došao u Bosnu kao posuđen rukometaš i nikada prije nisam išao na nikakve posudbe. Mislio sam jednostavno da stvari idu onako kako su ljudi iz Bosne pretočili i pritom su mi obećavali da ću dobiti ugovor. Ipak, danas vidite da od cijele priče nije bilo ništa.”

Unatoč svemu, Šahinović se od rukometa ne namjerava lako oprostiti.

“Ranije sam bio donio tu odluku, ali teško se nakon toliko godina oprostiti. Mislim da ću nastaviti igrati i već sam dobio zanimljivu ponudu. Vidjet ćemo ubrzo šta i kako dalje”, dodaje naš sagovornik.

Na kraju razgovora Šahinović se osvrnuo na neke poprilično sumnjive rezultate iz finiša sezone u Premijer ligi BiH.

“Nisu klubovi krivi za to, ja krivim Rukometni savez BiH koji vodi to. Po meni je apsurd da se u zadnjem kolu ne zna ko će ispasti, tako da ovo sve treba dignuti na viši nivo i uvesti sankcije za klubove. Čuo sam da je puno utakmica kupljeno, znam iz dosta izvora i ko je kupio, no to ostavljam onima koji se trebaju brinuti o tome. Volio bih da stanemo na noge i ugledamo se na države koje su uvijek na svjetskim prvenstvima. Imamo toliko talenata u našoj državi da možemo to ispuniti, ali očito je problem u rukovodstvu”, zaključio je Šahinović.

Vrijedi podsjetiti da je Šahinović tokom karijere, između ostalog, još nastupao za Čelik, Conversano, Al-Saad, Pallamano, Prato, Zrinjski, Maglaj…

Komentari

komentara