Visočki srednjoškolci Hanka Goralija i Osman Puščul među najboljim u FBiH, nagrađeni novčanim nagradama

528
Foto: Kolaž

Nagrađivanje najboljih učenika osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine realizirano je i ove godine, a na osnovu prijedloga kantonalnih ministarstava obrazovanja. Jednokratnom novčanom nagradom nagrađeno je 26 učenika osnovnih i 27 učenika srednjih škola iz svih deset kantona Federacije BiH.

MARKETING

Iz Zeničko-dobojskog kantona nagrađeno je šest učenika, tri iz osnovne i tri iz srednje škole.

Nagrađeni učenici Gimnazije „Visoko“ su:

1. HANKA GORALIJA, učenica 4. razreda Gimnazije „Visoko“, dobitnica značajnih nagrada na Balkanskoj i Evropskoj juniorskoj olimpijadi iz informatike, a osvojila je i bronzanu medalju na Iranskoj geometrijskoj olimpijadi, 1. mjesto na kvalifikacijskom takmičenju iz matematike i učešće na izbornom za IMO/BMO.

2. OSMAN PUŠČUL, učenik 1. razreda Gimnazije „Visoko“, koji je na takmičenjima iz matematike i informatike za osnovne škole postigao odlične rezultate.

 

Visoko.co.ba/Gimnazija Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.