Naslovnica Lokalne Teme Visočki sredn...

Visočki srednjoškolci učestvovali u 4Mental Health radionici o mentalnom zdravlju

48

Mentalno zdravlje nije samo odsustvo mentalnog poremećaja. Ono je definisano kao stanje blagostanja u kojem svaka osoba ostvaruje svoj potencijal, nosi se sa svakodnevnim stresom života, može produktivno raditi i u mogućnosti je da doprinosi svojoj zajednici.

4Mental Health je projekt koji organizuju 4 lokalna tima Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, a to su: Maglaj, Breza, Visoko i Kakanj. Već su održane dvije radionice u Maglaju i Brezi, a 9. maja radionica je održana i u Visokom, u sali za više namjena Gimnazije “Visoko”.

4Mental Health sadrži radionice o mentalnom zdravlju sa 4 teme: psihologija, emocija, komunikacija, stereotipi i predrasude. Projekat je podržan iz fonda Socijalnog dana 2018. godine.

Treneri ove radionice su: Lejla Hadžić (koordinatorica Lokalnog tima Maglaj), Arabella Lakić (koordinatorica Lokalnog tima Breza), Emin Brkić (član Lokalnog tima Kakanj), Merima Halilbegović (članica Lokalnog tima Visoko) i Azra Sorguč (članica Grupe volontera i Lokalnog tima Visoko).

Učenicima se obratila i profesorica Pedagogije Sanita Nukić, govoreći o značaju i prevenciji mentalnog zdravlja.

Zahvaljujemo se organizatorima ovog projekta na odlično odrađenoj radionici.

 

Visoko.co.ba/Ajla Mušija, 3. d, Gimnazija Visoko

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.