Naslovnica Lokalne Teme Sport Visoko bilo d...

Visoko bilo domaćin XXII kantonalnog takmičenja u ribolovu za osobe sa invaliditetom

65

U organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom ZDK (SS OSI ZDK) i tehničku realizaciju Saveza za sport i rekreaciju OSI Visoko te punu podršku SRD “Visoko”, u subotu 13. jula na stazi “Sicilija” – rijeka Fojnica, održano je XXII kantonalno prvenstvo u ulovu ribe na plovak.

Nakon trosatnog ulova i izvršenog vaganja ulovljene ribe, prvo mjesto pripalo je ekipi SSRI Tešanj, drugo mjesto ekipi SSRI Maglaj, dok je domaćin, ekipa Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Visoko zauzela treće mjesto.

I pored relativno niskog vodostaja rijeke ulov je bio zadovoljavajući te je Majstorom staze – sa najviše ulovljene ribe proglašen takmičar iz Maglaja.

Uz jako dobru organizaciju kantonalnog saveza u saradnji sa tehničkim realizatorom SSR OSI Visoko i SRD “Visoko”, čiji članovi su i sudili ovo takmičenje, data je prilika selektoru kantonalne reprezentacije da odabere ekipu za Državno prvenstvo ribara koje će se održati na jezeru Modrac – Tuzla, od 19. do 21. jula tekuće godine.

Sportski savez ZDK zahvaljuje se tehničkom realizatoru SSR Visoko na dobro organizovanom takmičenju koje je potpomognuto od SRD “Visoko” i JP “Gradska groblja” koji su uredili stazu za neometano provođenje takmičenja.

 

Visoko.co.ba/OSI Visoko

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.