Visoko drugi bh. domaćin izložbe “Mali Format ’19”

496

”MALI FORMAT” je dugogodišnja selektivna izložba u kojoj je sadržano stvaralaštvo svih istaknutih članova ULUBiH-a u protekloj godini.

MARKETING

To je specifična likovna postavka gdje je svaki autor zastupljen sa svojim osobenim senzibilitetom u polju male forme. Zastupljene su kao i do sada sve klasične i savremene likovne discipline: grafika, slikarstvo, skulptura, crtež, instalacija.

Mala po ”formatu” ali reprezentativna po značenju i kvaliteti, ova izložba pruža mogućnost upoznavanja s najnovijim djelima članova ULUBIH-a i omogućava njihovo neposredno recipiranje u prostorijama Galerije ”Likum’76” u Visokom, te nas upoznaje sa najaktuelnijim zbivanjima na polju likovnih umjetnosti u BiH.

Izložba redovno, na svojoj turneji po Bosni i Hercegovini, poslije Sarajeva prvo dolazi u Visoko. Ovogodišnji saziv pruža jedan kvalitetan, značajan i vjerodostojan uvid u sve ono što se dešavalo protekle godine na savremenoj bosanskohercegovačkoj likovnoj sceni.

Svoje radove predstavilo je sedamdeset umjetnika iz cijele BiH.

U postavku izložbe uvršteni su, kao i do sada, i visočki umjetnici. Ove godine to su: Melika Zubić-Hodžić, Džemail Silajdžić, Mehmed Klepo i Mensur Verlašević.

Galerija ”Likum’76” sa zadovoljstvom Vas poziva da, u četvrtak 06.02.2020. u 19:00 sati, svojim prisustvom uveličate ovaj događaj.

 

Visoko.co.ba/Galerija “Likum 76” Visoko

Komentari

komentara