Naslovnica Lokalne Teme Sport Visoko i Zavi...

Visoko i Zavidovići domaćini baraža za plasman na državna prvenstva BiH

216

Predsjednik komisije za omladinski rukomet Rukometnog saveza BiH a u konsultaciji sa članovima komisije i komesarima omladinskih rukometnih liga, donio je odluku o dodjeli domaćinstva za ogranizaciju baraža za plasman na završnicu državnih prvenstava BiH.

Tako će Zavidovići 2.6.2018. ugostiti rukometaše i rukometašice rođene 2002. godine i mlađe te 2006. godine i mlađe, a 3.6.2018. Visoko će biti domaćin dječacima i djevojčicama rođenim 2000. godine u mlađe, kao i 2004. godište i mlađe.

Na utakmicama baraža svoje učešće će imati ekipe iz omladinske rukometne lige Sjever i Jug, omladinske rukometne lige Srednjobosanskog kantona i omladinske rukometne lige Unsko sanskog kantona, u muškoj konkurenciji.

U ženskoj konkurenciji tu su također omladinska rukometna liga Sjever i Jug, te omladinska rukometna liga Zapad

„Odluku o domaćinima utakmica baraža sam donio uz konsultaciji sa svim članovima komisije i komesarima, a vodili smo se slijedećim činjenicama: manji troškovi svih ekipa, rezultatima ekipa iz liga sa zadnijh završnica državnih prvenstva BiH i lokacijom dva grada Visoko i Zavidovići“ zaključio je u razgovoru za Svijet Rukometa, predsjednik komisije za omladinski rukomet Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, prof. Haris Galijašević.

 

 

 

visoko.co.ba/Svijet-rukometa.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.