Visoko kroz lensball Amine Hodžić

748

Amina Hodžić je mlada Visočanka koja uživa fotografišući, a njene fotografije zaista odišu posebnom ljubavlju i ljepotom.

Amina kaže da je fotografija jedan poseban svijet, u koji kada se uvučete, teško je da ne postanete na neki način ovisni.

“To je osjećaj kada znate da ste zabilježili trenutak koji se više neće ponoviti, vrijednost toga za mene je neopisiva. Vrijeme brzo prolazi, postajem svjesnija sve više kako odrastam. U životu nemamo mogućnost kao na videu da pauziramo, razmislimo, ili da se vratimo pa nešto ponovo doživimo, vidimo ili možda promijenimo. Ali zato fotografijom ostavljamo neki trag i o sebi i o ljudima koji nas okružuju, o vremenu u kojem živimo, i jednoga dana te fotografije će biti vremeplov koji će da svjedoči o postojanju nekog ili nečeg, one će probuditi u nama emocije koje smo osjećali u tom trenutku, i oživjeti sjećanja iz tog perioda života.”

Ovaj put, Amina je fotografisala Visoko, a prilikom fotografisanja koristila je tehniku lensball. Viđala je fotografije rađene na ovaj način i imala je silnu želju da pokuša i svoj grad prikazati iz te perspektive.

Posmatrala je pogled na ulicu s prozora kroz kuglu, a u toj kugli kao da je ona sama protresla, kako kaže, ubrzo je počeo padati i snijeg…

Uživajte u fotografijama:

Njen rad možete pratiti na facebook stranici LINK

 

Komentari

komentara