Visoko ne smije zaboraviti Darija Dadu Bujaka

Danas u sveopštoj rukometnoj euforiji u Visokom koja podsjeća na sve one najbolje prijeratne godine i onih prvih nekoliko nakon rata kada je RK Bosna osvajala sve moguće trofeje, igrala evropska takmičenja, a većina tadašnjih igrača nosila dres reprezentacije Bosne i Hercegovine iz milion razloga, a najviše onih sportskih Visoko i RK Bosna ne smiju zaboraviti i prošlosti ostaviti upečatljivi lik talentovanog i u raji prepoznatljivog druga, sportistu, rukometaša iz Dahirovca Dadu Bujaka. Dado je bio visočka raja, momak koji je do posljednjeg dana života volio svoj klub, Visoko i sve nas koji smo pratili rukomet u to vrijeme, a ne postoji Visočanin koji tih godina nije išao u Dvoranu da gleda rukometne utakmice.

U svojoj knjizi “Edo” autor Zdenko Antović u jednom dijelu spominje i Darija Dadu Bujaka, tada saigrača Edhhema Sirče:

“Ovdje treba napomenuti da je svoju posljednju sezonu igrao dvadesetjednogodišnji Dario Bujak. Pri kraju takmičarske sezone Dario se požalio na bolove u stomaku i preponama. Pretragama je ubrzo ustanovljeno da boluje od karcinoma. Vijest o tome donio je u klub ljekar dr.Sejo Mehičević. To je bio šok za sve u klubu. Na Edu i sve igrače ovo saznanje ostavilo je dubokog traga. Nakon operativnog zahvata u Beogradu i postoperativnog perioda, Dario Bujak, veliki talenat visočkog rukometa, Edin saigrač, preminuo je 7.oktobra 1992.godine.”

Prijedlog sadašnjoj Upravi kluba, Osnivaču RK Bosna, bivšim saigračima i sadašnjim igračima, pošaljite poruku svima da RK Bosna i grad Visoko ne zaboravljaju svoje igrače i one koji su voljeli i vole Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.