Visoko postaje dio uspješnih programa i aktivnosti Fondacije Muharem Berbić

429

U ponedjeljak ujutro svečano su otvorene prostorije Fondacije Muharem Berbić – Razvojnog centra Visoko, te je naš grad postao dio uspješnih programa i aktivnosti ove fondacije.

MARKETING

Fondacija Muharem Berbić osnovana je i počela sa radom sredinom 2015. godine. Uprkos tek kratkom periodu postojanja, aktivno je sudjelovala i uspješno realizovala brojne projekte i akcije. Njihovi osnivači su gospodin Zijad Berbić i gospođa Selma Berbić koji su uspješni privrednici bosanskohercegovačkih korjena i koji su kroz rad FMB-a željeli da pomognu razvoju bosanskohercegovačkog društva.

Pri realizaciji svih projekata i akcija su se ne samo osnivači i uposleni, već i svi kooperacioni partneri uvijek vodili osnovnim motivom, da „ko učini trun dobra, vidjet‘ će ga“.

Ostvarenim projektima su uvijek nastojali pomagati najugroženijim kategorijama stanovnika, ali na način da ta pomoć ne bude od koristi samo njima lično, već uvijek i široj zajednici – bilo da se tu radi o porodičnoj ili društvenoj zajednici.

Kao što smo već prije pisali Fondacija Muharem Berbić – Razvojni centar Visoko će svoje djelovanje usmjeriti na tri segmenta i to:

–  podršku obrazovanju djece i mladih,

– razvoj i pružanje podrške privrednim subjektima i NVO-a,

– razvoj participacije građana i građanki odnosno jačanje demokratskog procesa.

Više o FMB – Razvojnom centru Visoko možete pročitati ovdje.

 

 

Za kraj razgovora FMB tim nam je još jednom poručio da su njihove prostorije otvorene za svakog građana i građanku općine Visoko, za svakog predstavnika udruženja ili organizacije, za svakog privrednog subjekta, ali i za svako dijete. Prostorije Fondacije su otvorene i za predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti, političke predstavnike i sve one koji žele da se procesima međusobne saradnje, umrežavanjem, zajedničkim aktivnostima, unaprijede lične i profesionalne kapacitete, unaprijede poslovni ambijent i poslovne prilike.

Sve novosti o radu FMB – Razvojni centar Visoko možete pratiti na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici.

 

Visoko.co.ba/Ajla Čaušević

Komentari

komentara