Sjajna zabava za ljubitelje košarke: “AB Špedicija” osvajač prvog turnira “Visoko street basket”

822

Ekipa “AB Špedicija” osvojila je prvi turnir u uličnoj košarci pod nazivom “Visoko street basket”, koji je nakon dugo godina u našem gradu organizirala Agencija “Vikus” iz Visokog s partnerima.

MARKETING

Sam turnir bio je podijeljen u dvije kategorije, juniorsku i seniorsku, gdje su mladi košarkaši i ljubitelji ulične košarke iz Visokog i okolnih gradova tražili priliku za osvajanje nagrade. Tako su se, nakon grupne faze, u borbu za finale u juniorskoj konkurenciji plasirale ekipe “Loši sinovi” i “Kontraši”, te “Dream Team” i “Lucky”. U velikoj borbi, nakon polufinalne serije, do trećeg mjesta stigla je ekipa “Lucky” koja je savladala “Kontraše” sa 7:12, dok su prvo mjesto osvojili “Loši sinovi” slavivši sa 12:7 protiv “Dream Teama”, koji je na kraju završio drugi.

Mnogo zanimljivije utakmice odigrane su u seniorskoj konkurenciji, gdje su se u polufinalnu seriju plasirane “AB Špedicija”, “Alma Ras”, “VIP Pub”, “Diman”, “Fojnica” i “Pizzeria Milano”. Poslije bespoštedne borbe u veliko finale prošle su ekipe “Diman”, “AB Špedicija” i “Pizzeria Milano”.

U trokružnom sistemu, već u prve dvije utakmice, ekipa “AB Špedicije” stigla je do titule i vrijedne nagrade, dok su u posljednjoj utakmici otkriveni drugoplasirana i trećeplasirana ekipa turnira. Na kraju, drugo mjesti zasluženo je osvojima ekipa “Pizzerije Milano”, dok je ekipa “Dimana”, kao prijatno iznenađenje turnira, završila na trećem mjestu.

Pored toga, za najboljeg igrača u juniorskoj konkurenciji proglašen je Halid Karalić, dok je kod seniora to bio Igor Puljić.

Sigurno je da su ovakva okupljanja mladih nešto što je prijeko potrebno našem gradu, te je bilo veliko zadovoljstvo ove nedjelje gledati zabavu koju su priredili Agencija “Vikus” i prijatelji, zbog čega se iskreno nadamo da će ovaj turnir postati tradicija u Visokom.

Komentari

komentara