Visoko u proteklih pet dana: Dvije tuče, dvije krađe, tri saobraćajne nesreće

205

1. Na području PS Visoko za navedeni period prijavljena su dva krivična djela Krađa i jedno krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti.

2. Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira učestvovanjem u tuči i naročito drskim ponašanjem, te dva narušavanja javnog reda i mira iz čl. 3 Zakona o Javnom redu i miru ZDK („Naročito drsko ponašanje“ i „Omalovažavanje OSL-a“).

3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.

4. Policijski službenici kontrolisali su 170 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 31 prekršajni nalog. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ( 9 vozača), nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Također, policijski službenici PS Visoko napisali su 8 prekršajnih naloga koji su u prethodnom periodu evidentirani na raskrsnicama koje su pokrivene video nadzorom i LPR kamerama i to 7 prekršajnih naloga zbog nezaustavljanja vozila na znak crvenog svjetla i 1 prekršajni nalog zbog nepropisnog prestrojavanja ili skretanja u raskrsnicama.

5. Na zahtjev građana izvršene su 22 intervencije.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Visoko.co.ba/PS Visoko

Komentari

komentara