Visoko za Vedada Avdagića: Humanitarna utakmica između RK Bosna i RK Gračanica

667

RK Bosna Vispak će svoju posljednju provjeru protiv sportskih prijatelja RK Gračanica.

MARKETING

Upravni odbor RK Bosna Vispak je odlučio da meč bude humanitarnog karaktera i da sav prihod od ulaznica ide za liječenje ddječaka Vedada Avdagića!

Cijena ulaznice je 3 KM,a iste će biti u prodaji od petka 13. septembra u KSC Mladost i u Caffe Mladost!

Vedad Avdagić je sedmogodišnjak iz sa dijagnozom teške epileptične encefalopatije tipa 42, mutacijom gena CACNA1A i teškim oboljenjem mozga. Od rođenja ima epileptične napade, ne hoda i ne priča.

Vedad treba nastaviti liječenje matičnim ćelijama u Moskvi na klinici NeuroVita za koje je potrebno 120.000€ od čega je za prvi odlazak potrebno 27.400€, a ostale uplate bi se vršile prije svakog tretmana u periodu liječenja od tri godine.

 

Visoko.co.ba/RK Bosna Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.