Vježbanje rano ujutro je korisnije za gubljenje kilograma od poslijepodnevnog

74
Rezultati testa vježbanja i gubitka kilograma “Midwest Excerise Trial 2” pokazali su da ljudi koji vježbaju prije podneva gube više kilograma od onih ko iste vježbe rade poslijepodne ili navečer.

U testu je radilo više od 100 pretilih muškaraca i žena koji su vježbali pet puta sedmično. Svaka osoba je vježbala dok nije sagorjela 600 kalorija. Nakon 10 mjeseci skoro sve osobe su izgubile kilograme, ali postojala je razlika između onih koji su vježbali u sedam ujutro i sedam navečer.

MARKETING

Utvrđeno je i da su osobe koje su vježbale ujutro bile aktivnije tokom dana u odnosu na kolege koje su vježbale poslije podne.

Profesor Erik Willis iz Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti na Univerzitetu Carolina kazao je kako vjeruje da postoji povezanost između gubitka kilograma i vremena vježbanja, ali da je potrebno uraditi dodatna istraživanja.

“Bitno je naglasiti da ako ne možete vježbati ujutro to ne znači da vaša vježba ne vrijedi. Bilo koja vježba u bilo koje doba dana je bolja nego niti jedna”, poručio je.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara