Vlada FBiH suspendovala Fahrudina Solaka

235

Vlada Federacije suspendovala je direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka. Odluka je donesena na današnjoj sjednici, a nakon afere – Respiratori.

MARKETING

Njegove poslove preuzeće dosadašnji pomoćnik Mustafa Kadribegović. Solak će biti suspendovan dok se ne završi istraga koja se vodi zbog nabavke 100 respiratora iz Kine, od kojih je 80 uvezeno putem firme Srebrena malina čiji je vlasnik Fikret Hodžić, a koja se bavi preradom i konzerviranjem voća i povrća.

Zatražena dopuna informacije FUCŽ

Vlada Federacije BiH danas je zatražila da joj, do sutra u 16 sati, bude dostavljena dopuna informacije o radu Federalne uprave civilne zaštite od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH. Dopunom mora biti obuhvaćena realizacija javnih nabavki koje je provela FUCŽ, uključujući predmet i postupak nabavke, količinu, cijenu, te naziv dobavljača i korisnika nabavljene opreme, kako je to bilo i traženo zaključkom Vlade FBiH od 30.4.2020. godine.

Takva, dopunjena informacija, bit će razmatrana u nastavku 222. sjednice u četvrtak.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.