Vlada SBK: I dalje bez rasprave o odluci o osnivanju lovišta

147

Prijedlog odluke o osnivanju lovišta na području Srednjobosanskog kantona povučen je u četvrtak s dnevnog reda sjednice kantonalne Vlade, a kako je rečeno, razlog je izostanak suglasnosti između lovačkih udruga u Gornjem Vakufu/Uskoplju.

MARKETING

„Odluka je danas povučena na prijedlog ministara iz HDZ-a BiH i očigledno je potrebno još usuglasiti neke stvari. Od 12 općina u SBK-u, u njih 11 su usuglašeni načini i princip djelovanja budućeg lova i lovišta, a samo u općini Gornji Vakuf/Uskoplje to nije urađeno. Pretpostavljam da će se pokušati izvršiti dodatni pritisak i tamo, kako bi i oni postigli suglasnost“, kazao je novinarima ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK-a Salkan Merdžanić (SDA).

Premijer Tahir Lendo ocijenio je kako se radi o kompleksnoj odluci koja je s tehničke strane završena, ali se čeka na postizanje suglasnosti u općini Gornji Vakuf/Uskoplje kako bi ponovno bila razmatrana na idućoj sjednici Vlade.

„Živimo i radimo u kantonu mješovite nacionalne strukture, gdje postoje različiti interesi lovačkih udruženja i politika. Preostalo je da se u Gornjem Vakufu/Uskoplju dva lovačka udruženja izjasne i formiraju zajednički savez, kako bi mogli koristiti koncesiju i ići u lov“, istaknuo je Lendo.

federalna.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara