Vlada TK nakon rebalansa za sport izdvojila 705.000 KM

137

Vlada Tuzlanskog kantona u rebalansiranom budžetu predvidjela je za sport 705.000 maraka – izjavio je danas ministar za sport i mlade ovog kantona Srđan Mićanović.

MARKETING

On je rekao da su to nedovoljna sredstva za sportske aktivnosti klubova i organizacija, posebno nakon restrikcija zbog pandemije virusa korona, ali su ipak veća nego prošle godine.

– Sport je i prije bio u teškoj situaciji, ali zaleđivanjem aktivnosti, neodržavanjem liga, padom privrednih aktivnosti i finansijskih sredstava koje su klubovi dobijali od sponzora, sport se našao u još težoj situaciji. Vlada TK svjesna je njegove važnosti, te je nakon rebalansa budžeta najmanje smanjenje izvršeno na poziciji vezanoj za sport – izjavio je Mićanović na sastanku s predstavnicima sportskih saveza općina s područja TK, Sportskog saveza TK i Sportskog saveza osoba sa invaliditetom.

Sastanak je sazvan radi sagledavanja trenutnog stanja u oblasti sporta na području TK, te iznalaženja najboljeg rješenja za pomoć sportskim organizacijama i klubovima u vrijeme pandemije virusa korona.

– Predložićemo određene mjere tako da ovogodišnji poziv za dodjelu i subvencioniranje finansijskih sredstava klubovima izmijenimo na način da odgovori primjereno trenutnoj situaciji. Nakon što sportski savezi, kao stručna tijela, predoče probleme sa kojima se susreću, u Ministarstvu za sport i mlade nastojat ćemo da ovogodišnja sredstva drukčije rasporedimo kako bi ojačali sport u skladu sa njegovom važnošću u društvu – zaključio je ministar Mićanović.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara