Voditelj BBC-ja objasnio svoj “rasistički” tvit o kraljevskoj bebi Archieju

61

Radijski voditelj Danny Baker objavio je izvinjenje nakon što je BBC objavio vijest o njegovom kontroverznom tvitu o kraljevskoj bebi Archieju te je pokušao objasniti šta je fotografijom objavljenom na njegovom profilu želio postići, prenosi Independent.

MARKETING

On je izazvao salvu reakcija nakon što je u svom tvitu, na neki način, ismijao Archieja Harrisona Mountbatten-Windsora. Naime, on je objavio crno-bijelu fotografiju na kojoj se žena i muškarac drže za ruke s malom čimpanzom odjevenom u odijelo.

On je ovu fotografiju objavio nekoliko trenutaka nakon što su Harry i Meghan pokazali javnosti svog sina.

Baker je priznao da je tvit bio u isti mah smiješan, glup i idiotski u intervjuu koji je dao za Sky News, ali je također istakao kako mu uopće nije ni bila namjera da na rasnoj osnovi uvrijedi kraljevsku bebu.

“U pokušaju da ismijem kraljevske privilegije i brzinu širenja vijesti o rođenju kraljevske bebe posegnuo sam za šašavom fotografijom čimpanze obučene u elegantno odijelo. Kada sam našao fotografiju pomislio sam: ‘To je ta’. Tek sam se kasnije sjetio da je djetetu majka crne rase”, objašnjava Baker.

Podsjećamo da je zbog svog tvita Danny Baker otpušten s BBC-ja.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara