ZanimljivostiReceptiVolite li italijansku kuhinju, cannelloni sa svježim špinatom i sirom pun su...

Volite li italijansku kuhinju, cannelloni sa svježim špinatom i sirom pun su pogodak za vas

Sastojci koji će vam biti potrebni:

200 g cannellona
500 g špinata
50 g maslaca
300 g sira ricotte
200 g mladog sira
4 kašike naribanog parmezana
malo soli i bibera
1 jaje
malo bijelog luka
bešamel sos

Način pripreme:

Cannellone stavite u vrelu posoljenu vodu i kuhajte samo dvije minute. Listove špinata isperite i isjeckajte.

U zdjelu razbijte jaje, začinite ga solju i biberom, promiješate i dodajte svježi kravlji sir, sir ricotta, polovinu ribanog parmezana, čehne bijelog luka, svježe sjeckane listove špinata i promiješajte.

Smjesom napunite cannellone i slažite ih jedan do drugog u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu.

Bešamel sosom prelijte cannellone. Stavite ih u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 35 minuta.

Visoko.co.ba/klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE