Volkswagen predstavio osvježeni Tiguan

107

Najprodavaniji Volkswagenov model u prošloj godini, redizajniran je za 2021. VW Tiguan sada ima nešto drugačiju masku hladnjaka, a restilizovani su i farovi i prednji branik.

MARKETING

Promjene su manje uočljive pozadi, gdje su diskretno redizajnirana stop svjetla i branik. Pored toga, ime modela sada se nalazi na sredini vrata prtljažnika, ispod Volkswagenovog amblema.

Pogledajte promotivni video:

Unutrašnjost Tiguana je također pretrpjela određene manje promjene.

Osim novog multifunkcionalnog volana sa komandama osjetljivim na dodir, u verzijama sa skupljim paketima opreme nalaze se i nove komande klima-uređaja koje su također osjetljive na dodir.

Tiguan za 2021. ima i novi multimedijalni sistem sa glasovnim komandama i velikim, centralno postavljenim digitalnim ekranom.

Digitalna je i instrument tabla, sa displejom od 8 ili 10,25 inča, u zavisnosti od paketa opreme.

Volkswagen se pohvalio i sa unaprijeđenim ambijentalnim osvjetljenjem kabine sa 15 boja, a kupcima je također na raspolaganju opcioni Fender audio-sistem od 480 vati.

Kada je u pitanju sigurnost u vožnji, novi Tiguan je opremljen Travel Assist sistemom koji omogućava automatsku kontrolu upravljanja, ubrzanja i kočenja vozila pri brzinama od 0 do 210 km/h.

Model za 2021. takođe nudi najnoviju generaciju adaptivnog tempomata.

Kupcima će biti na raspolaganju 4-cilindraski 2.0 turbo-benzinac sa 186 KS (137 kW) i 300 Nm, zatim “plug-in” hibrid ukupne snage 245 KS (180 kW) i visokoperformansni Tiguan R sa 320 “konja” (235 kW).

Prodaja modela VW Tiguan za 2021. u Evropi počinje tokom jeseni.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara