Volonteri iz Holanije pomogli u obnovi OŠ “Aleksa Šantić”

55

I ove kao i prethodne godine u OŠ „Aleksa Šantić“ u Perinom Hanu, 8.septemba, stigla je nova grupa od 23 srednjoškolca i 5 profesora iz škole Het Baarnsch Lyceum iz grada Baarna u Holandiji. Tokom ove sedmice učenici i njihovi profesori su okrečili zidove i postavili laminat u 6 kabineta predmetne nastave.

MARKETING

Sredstva za ovaj projekat, učenici su prikupljali tokom godine i umjesto maturalne ekskurzije, opredijelili su ih na uređenju ove škole. Ovim humanim činom, pridonijeli su boljim uslovima rada učenicima i nastavnicima u centralnoj školi u Perinom Hanu.

Prije njihovog dolaska, g-din Aart de Ruiter koji rukovodi fondacijom „Stichting Liaison in Bosnia“, uplatio je sredstva kojima su zamijenjeni dotrajali prozori na dva kabineta. Takođe, ranije posredstvom ove fondacije, kompanija „De Tinfabriek“ u Holandiji je osigurala ček u vrijednosti 3.800 eura, čime su postavljeni novi prozori na 4 učionice centralne i područne škole Mošćanica i ulazna vrata.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, g-din Spahija Kozlić, odobrio je sredstva za zamjenu ostalih dotrajalih prozora te će ova škola uskoro imati mnogo bolje uslove za rad učenika i nastavnika.

visoko.co.ba/zenicablog.com

Komentari

komentara