Naslovnica ZDK Privreda Vrijedni kole...

Vrijedni kolektiv kakanjske radionice “Zagrljaj” na prijemu kod načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre

97

Vrijedni kolektiv kakanjske radionice “Zagrljaj” danas je bio na prijemu kod načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre. Bila je to prilika da se rezimiraju odlični rezultati rada ovih vrijednih građana Kaknja od marta 2018. godine kada je radionica počela s radom do danas.

Načelnik Mandra i šef Službe za privredu Mirza Fazlić su čestitali gostima na vrijednom radu i zalaganju i poželjeli im još bolje rezultate rada.

Gosti su načelniku uručili prigodne darove i plaketu u znak zahvalnosti za pomoć i podršku.

Podsjetimo, kroz projekat kojeg je finansijski podržala i Općina Kakanj, u Kaknju je u martu 2018. godine sa radom počelo Društvo za radno i profesionalno osposobljavanje, rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Naziv “Zagrljaj” nosi nova kakanjska radionica i proizvodi koji su djelo nekoliko vrijednih mladih građana Kaknja-osoba sa invaliditetom koji žele da žive od svog vrijednog rada.

Za početak oni proizvode i pakuju osvježivače zraka za vozila i domaćinstvo u obliku srca i na bazi eteričnih ulja, te lijepe reljefe koji mogu krasiti kancelarije, domove i sve druge unutrašnje prostore.

Cijena osvježivača zraka je svega 2 KM. Proizvodi se mogu kupiti u radnji koja se nalazi u blizini BIRO-a Kakanj, te u tržnim centrima.

“Pozivamo građane Kaknja, pozivamo svakog dobrog čovjeka, da kupovinom proizvoda iz kakanjske radionice “Zagrljaj” podrže vrijedan rad naših sugrađana, te da tako omoguće da u budućem periodu na ovim poslovima budu angažirano još osoba sa invaliditetom”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.