Vučić u Banjaluci: BiH za Srbiju važan partner

143

Bosna i Hercegovina je za Srbiju važan partner, izjavio je u Banjaluci predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uz uvjerenje da će 2021. i 2022. biti godine rasta i ubrzanog napretka u kojima može mnogo toga zajednički da se uradi.

MARKETING

Naveo je da je BiH za Srbiju treća izvozna destinacija, a ukupno sedmi trgovinski partner.

“Verujem da trgovinska razmena u 2021. godini može da bude značajno veća nego u 2020. godini, tako da ova i 2022. godina budu godine rasta i ubrzanog napretka i verujem da mnogo toga možemo zajednički da uradimo”, kazao je Vučić.

Kako je rekao, Srbija je spremna da podrži izgradnju autoputa do Bijeljine, odnosno da plati dionicu od 17 kilometara od mosta preko Save do Bijeljine.

Prema njegovim riječima, procijenjena vrijednost radova je 136 miliona eura, a Srbija će na sebe preuzeti 100 miliona eura.

Poslije sjednice Visokog savjeta za saradnju Srbije i bh. entiteta Republike Srpske, Vučić je kazao da je “važno da čuvajući mir i stabilnost razvijamo naše ekonomije, da ljudi koji žive i u Srbiji i u RS-u vide da će imati posla, da će njihova deca moći da opstanu na ognjištima, te da ne budu ophrvani brigama od pre 25, 30 godina”.

Vučić je govorio i o pomoći Srbije za Drvar, Kostajnicu, Dubicu i Nevesinje, gdje će biti “urađeno mnogo toga, od izgradnje lokalne infrastrukture, do vodovoda i kanalizacije, obnove objekata, te izgradnje vrtića i škola”.

Predsjednik Srbije je naveo i da je bilo riječi o aerodromu u Trebinju za koji je procjena da će biti potrebno između 98 i 100 miliona eura, a za koji je Srbija spremna da uloži između 73 i 75 miliona eura.

Vučiću će na svečanoj akademiji povodom 22. aprila, Dana grada biti uručen ključ Grada sa poveljom počasnog građanina Banjaluke.

federalna.ba/Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.