Washington optužuje Peking i Moskvu za širenje dezinformacija

170
National Symbols of the USA: Flag and The Capitol in Washington DC, Focus on the Flag, Photomontage. SEE MY OTHER PHOTOS & VIDEOS from USA:

Sjedinjene  Države optužile su danas Kinu i Rusiju da su “ubrzale” propagandnu suradnju u vezi koronavirusa i da Peking sve više usvaja ruske tehnike “dezinformiranja”.

MARKETING

 

“Prije krize povezane s covidom-19 već smo primijetili određenu razinu suradnje između Rusije i Kine u vezi propagande”, izjavila je Lea Gabrielle, koordinatorica centra zaduženog za analize i suzbijanje strane propagande u State Departmentu.

SAD: Rusija i Kina žele oblikovati tumačenje pandemije covida-19

“Uz ovu pandemiju, suradnja se jako ubrzala”, dodala je tijekom telekonferencije za novinare. Ona drži da Rusija i Kina žele “oblikovati tumačenje pandemije covida-19 stajalištem koje bi bilo u njihovom interesu”.

Primirje Kine i SAD-a bilo je kratkog vijeka

Krajem marta kada su američki predsjednik Donald Trump i njegov kineski kolega Xi Jinping zaključili neformalno primirje u verbalnom ratu između svoje dvije zemlje kada se radi o podrijetlu bolesti, Washington je bio zadovoljan što Kina više nije na internetu širila teorije zavjere o američkom utjecaju. Primirje je bilo kratkog vijeka, jer je Trumpova administracija optužila kineske vlasti da su prikrile nezgodu u laboratoriju zbog koje je izbila pandemija.

State Department drži da je Peking ponovo intenzivirao svoju kampanju dezinformiranja

State Department drži da je Peking ponovo intenzivirao svoju kampanju dezinformiranja kako bi obranio kinesko upravljanje epidemijom i kritizirao Sjedinjene Države. Lea Gabrielle tvrdi da se kineske vlasti “prilagođavaju i sve više koriste tehnike kojima se Moskva već dugo služi”.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara