Za njih je Porsche 911 svetinja: Beskompromisni RUF slavi 80 godina

107

Legendarni tuner poznat po žutim 911-icama slavi 80-godišnjicu, a taj veliki jubilej odlučio je obilježiti dokumentarnim filmom.

MARKETING

Priča o Rufu počinje još u 1940-ima kada Alois Ruf stvara prve dizajne automobila te se bavi autobusima. Ljubav prema Porscheu je oduvijek postojala, možda i više kroz oblik poštovanja i divljenja.

A onda je Ruf 1963. godine kupio Porsche 356 od vlasnika koji ga je razbio nakon što je izgubio kontrolu u pretjecajnu njegovog autobusa. Sredio ga je da bude i “bolji” od originala. Ubrzo je stigao i zadovoljan klijent, što je bio signal za pokretanje posla koji će koje desetljeće kasnije stvoriti jednog od najrespektabilnijih tunera u Njemačkoj i šire.

I ne samo to, Ruf se toliko razvio da je, prvo iz inata zbog dolaska 928-ice, a onda i ljubavi, sazrio u samostalnog proizvođača modela temeljenih upravo na Porscheovim proizvodima.

Prijelomni trenutak dogodio se 1987. godine kada je stigao CTR Yellowbird sa 465 KS i 553 Nm (3.4 biturbo) te performansama najboljih supersportaša tog vremena.

A ako ste ikada sumnjali u potencijala Rufa pogledajte video pod imenom Fazination. Ubrzo će vam sve biti jasno.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara