Za primjer: Mirnel Hadrović – mladi kakanjski poduzetnik i vrijedni aktivista u svom zavičaju

222

Mirnel Hadrović  je mladi kakanjski poduzetnik i vrijedni aktivista u svom rodnom zavičaju. Rođen je 23. januara 1987. godine. U Tršću je završio osnovnu školu nakon čega je školovanje nastavio u Zenici gdje je završio srednju medicinsku školu. Mirnel je odbacio uobičajene stereotipe kako se ništa ne isplati raditi, kako treba čekati na posao u nekoj velikoj firmi, a u međuvremenu kriviti sve i svakoga za svoju sudbinu, te konstantno živjeti u zabludi kako je vlastita poslovna inicijativa osuđena na propast.

Mirnel je odlučio pokrenuti vlastiti mali biznis. Prijavio se na podsticajne programe, postao korisnik općinskog podsticajnog programa “Proširenje mini farmi u oblasti stočarstva” i korisnik općinskih podsticaja za proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka.

Danas Mirnel obrađuje oko 170 dunuma zemlje i proizvodi oko 50.000 litara mlijeka godišnje koje plasira na tržište. Od mehanizacije posjeduje 2 traktora sa prikolicama, plugove, balirku, frezu, sijačicu kukuruza, tanjiraču, muzilice za mužu krava…

Za najuspješnijeg poljoprivrednog proizvođača općine Kakanj Mirnel Hadrović je proglašen 2017. godine. Obavlja i dužnost zamjenika predsjednika Udruženja “Farmeri” Kakanj.

Pored svih obaveza vezanih za njegovu poduzetničku djelatnost, Mirnel je i vrijedan društveni aktivista u svom zavičaju. Kao predsjednik Podružnice Semetiš u Mjesnoj zajednici Zagrađe, Mirnel je pokretač i učesnik brojnih akcija i radova čiji je cilj poboljšanje infrastrukture i svih drugih aspekata koji se odnose na kvalitet života mještana Semetiša.

Mirnelu Hadroviću čestitamo na vrijednom radu, i na planu poduzetništva, i na planu zalaganja za dobrobit svih mještana Semetiša.

Komentari

komentara