Za primjer svima / Mladi Visočani u akciji: Samoinicijativno očistili izletište Ravne

371
Foto: Facebook

Proljetni dani i toplije vrijeme su već donekle stigli u naš grad i s obzirom na epidemiološku situaciju u kojoj je glavna preporuka izbjegavanje masovnih skupova, mnogi građani svoje slobodno vrijeme odluče provesti u prirodi. Ipak, nerijetko smo svi zajedno svjedoci zagađenosti te prirode, u koju neodgovorni pojedinci iz naše lokalne zajednice istresaju razno smeće i time uništavaju blago svih nas.

MARKETING

Ali, da ima i pozitivnih primjera pokazala je ovog vikenda jedna grupa mladih ljudi, koji su samoinicijativno odlučili počistiti izletište Ravne, te na taj način barem malo pomoći prirodi da se odbrani od zagađenja. Sve to je zabilježila jedna naša sugrađanka, koja je tu akciju opisala i na svom Facebook profilu:

“Odemo danas na naše Ravne i prijatno se iznenadimo. Naiđemo na jednu grupicu, par momaka i jedna djevojka, čiste i kupe smeće što su neki kreteni pobacali. Stanemo kod njih da malo razgovaramo, pitamo ko ih je angažovao, a oni nama kazu da nije niko, sami se organizovali i došli. Ponijeli sa sobom vreće i rukavice pa zasukali rukave. E OMLADINO SVAKA VAM ČAST.

Mogli su i oni spavati do 12 h, mogli su negdje ispijati kafe ili biti u nekom od nargila barova, mogli su, ali nisu.

Sretna sam što još uvijek imamo zdrave mlade pameti, što jos uvijek imamo djece od koje odrasli mogu da uče život.

Foto: Facebook

A vi klipani što donosite stare kućanske aparate, vreće sa polupanim pločicama, cigle i crjepove, plastične flaše i limenke, pa sve to bacite gdje ćete sutra doći na izlet, gdje će sutra vaša djeca ili unuci doći na izlet, nek vas je sram i stid i vas i vaše djece i ove djece od kojih se trebate učiti životu i lijepom ponašanju.

Zamolim ih da ih uslikam i tražim dozvolu da objavim, kažu oni meni: “Može, možda nam se još neko od raje pridruži”.

Pa djeco moja skidam vam kapu, ostanite takvi u ovom okrutnom svijetu jer ste vi i takvi kao vi jedina nada za bolju budućnost.

Podijelite sliku, napišite svoju objavu ako hoćete, ali djelite pozitivno, nek i drugi vide, nek se uče i oni koji do sad nisu”, napisala je naša sugrađanka u objavi na popularnoj društvenoj mreži.

Odemo danas na nase Ravne i prijatno se iznenadimo. Naidjemo na jednu grupicu, par momaka i jedna djevojka, ciste i kupe…

Posted by Arnela Zubanovic on Saturday, March 27, 2021

 

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.