Za Radiosarajevo.ba / Halim Zukić: Bit ću načelnik od koristi za sve građane Visokog

655

Halim Zukić je kandidat Koalicije SDA – SBB za načelnika Općine Visoko na predstojećim lokalnim izborima.

MARKETING

U intervjuu za portal Radiosarajevo.ba, Zukić je otkrio koji bi to bili prioriteti njegove administracije, šta bi predstavljala njegova pobjeda za stanovnike općine Visoko, te šta misli o radu trenutne načelnice.

Po čemu se Vaš program razlikuje od programa ostalih kandidata?

Konkretan je, pa ako hoćete i opipljiv, obzirom da se dio njega već ostvaruje kroz implementaciju ključnog razvojnog projekta zvanog ViLand.

Šta bi Vaša pobjeda značila za ugrožene kategorije stanovništva i generalno ljudska prava u Vašoj općini?

Moja vizija je da sredstva budžeta između ostalog moraju imati i humani karakter. Dužni smo institucionalno pomagati kategorije i pojedince kojima je ta pomoć potrebna. Penzioneri, studenti, porodilje itd. moraju biti svjesni da nisu prepušteni sami sebi. I kao pojedinac, činit ću sve kako bi pomogao ljudima, pogotovo onim koji su na margini društva.

Koji su Vaši konkretni planovi za poboljšanje života u Vašoj lokalnoj zajednici?

Radna mjesta, radna mjesta, radna mjesta, a sve ostalo će doći samo po sebi. Mislim da tu mogu učiniti mnogo. Jednostavno, to je teren na kojem se najbolje snalazim.

Šta biste izdvojili kao najveći problem stanovnika Vaše općine?

Svi znamo za vodu, kao gorući problem. Ono što ne znamo svi, odnosno ono što možda ne percipiramo na pravi način jeste problem sigurnosti građana. Veliki broj teških krivičnih djela i vrlo niska stopa rješavanja istih, nažalost ima veze sa činjenicom ko i na kakav način obavlja funkciju vlasti.

Neprihvatljivo je da se kriminalni milje zanima i upliče u predizborni proces. To može imati pogubne posljedice po budućnost Visokog.

Uvrstiti u protokol zvaničnih općinskih dešavanja za Dan Općine tzv. ugostiteljski objekat kojeg nema u sistemu, u kojem se desilo više pucnjava i koji je u konačnici otet od stvarnih vlasnika je nešto nad čim se svi trebamo zamisliti.

Kako komentirate rad aktuelne načelnice?

Rukovođenje općinom na nivou „dvorskih spletkarenja“, sa manjkom profesionalizma, a viškom ličnog je glavno obilježje ovog perioda vladavine.

Halim Zukić rođen je 25. 08. 1968. godine u Visokom. Oženjen, otac troje djece. Stekao zvanje magistar ekonomije iz poslovne ekonomije.

Trenutno je na poziciji direktora DD za osiguranje VGT i predsjednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje Federacije BiH.

Obnaša funkciju predsjednika Općinske organizacije SDA Visoko i člana Kantonalnog odbora SDA ZDK.

Osnivač je i predsjednik Fondacije “Visoki”.

Većinski je vlasnik VGT grupacije.

Komentari

komentara