Za sada nema naznaka da bi plavni val mogao zahvatiti BiH

304

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, kazao je za Klix.ba da je vodostaj rijeka u Bosni i Hercegovini u opadanju, te da nema naznaka da bi plavni val iz regije mogao zahvatiti i BiH.

MARKETING

Solak je rekao da je vodostaj svih rijeka u državi u opadanju i to znatno, a posebno u onim mjestima gdje je bio najveći rast i to u Unsko-sanskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

“Neretva i njene pritoke, isto kao i Sava i njene pritoke, su u opadanju. Kiša je prestala u većini zemlje. Možda tokom dana bude i kratkotrajna, ali veoma sitna kiša. Tokom vikenda nas očekuje period bez kiše”, rekao je Solak.

On je dodao da će svakako biti praćena i situacija u regionu, prije svega u Hrvatskoj i Sloveniji.

“Praksa je dokazala da bi plavni val iz Hrvatske i Slovenije mogao zahvatiti i BiH, ali za sada nemamo takvih naznaka”, zaključio je Solak.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.