Naslovnica Preporuka Muzika Za sarajevski...

Za sarajevski koncert 2Cellos karte u prodaji od 11. decembra

Nevjerovatni, mladi i već uveliko slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić & Stjepan Hasuer, svijetu poznatiji kao 2Cellos će nakon više od 40 zemalja svijeta i preko 1000 održanih koncerata 10. marta sljedeće godine prirediti koncertni spektakl u dvorani Zetra u Sarajevu.

44

Sve je počelo prije pet godina kada su momci odsvirali famozni “Smooth Criminal” Michaela Jacksona i snimili spot, a nakon što su na YouTube kanalu brzinom svijetlosti izbrojali pet miliona pregleda, iste godine potpisali su ugovor sa Sony Masterworks, a zatim ušli u studio i objavili svoj prvi album.

Sve je izgledalo poput sna, jer je iza njih pet nevjerovatno upješnih godina koje su ih obikovale u nevjerovatne muzičare, svijetske putnike, zvijezde koje svojim čelima spajaju svijet i oduševljavaju gdje god da se pojave.

U Sarajevo se 10.Cmarta 2018. vraćaju sa novim materijalom, albumom “Score”, koji je snimljen u Engleskoj s londonskim simfonijskim orkestrom. Ovoga puta momci nam donese i neke nove stilove, a za sarajevsku publiku će svirati planetarne melodije napisane za klasike i savremene filmove ali i televiziju.

Svježi i drugačiji, a ipak svoji i prepoznatljivi hitovi poput “My Heart Will Go On” iz filma “Titanic”, “For the Love of a Princess” iz filma “Hrabro srce”, “Moon River” iz “Doručka kod Tiffanyja”, itd, odlikuju ovaj fenomenalan album. Pet godina iz snova je iza njih, ali njihova karijera i dalje kontinuirano raste.

Iza Luke i Stjepana je više od 10 miliona posjetilaca iz cijelog svijeta. Publika koja ih je pratila u više od 40 zemalja, tako su momci proveli više od 1000 dana na turneji i taj fenomenali put se novim albumom “SCORE” nastavlja.

Važna informacija za sve one koji žele da osjete čari i moći svjetske produkcije i muzike ulaznice se puštaju u prodaju u ponedjeljak 11. decembra po cijeni od 25 do 70 KM i to u sistemu kupikartu.ba, na platou Skenderija i blagajni BKC-a .

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.