Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko Zabrana plaka...

Zabrana plakatiranja i reklamiranja visočkih stranaka u Visokom je najdirektniji zločin protiv Visokog i visočkih kandidata od strane aktuelnih štetočina na vlasti!

1199

Upravo Visoko.co.ba je 2010.godine pokrenuo opširnu i veliku kampanju pod nazivom “Glasaj Visočki” kako na našem portalu tako i plakatiranjem Visokog i serijom edukacijskih tekstova kako to funkcioniše nakaradni izborni zakon u kojem Visoko uvijek puši foru i završava na političkim marginama kao sluga Tešnja, Kaknja, Zenice, Zavidovića …

Te godine se i nije uspjelo u željenom procentu zastupljenosti u vlasti na višim instancama, ali već na narednim Općim izborima ova akcija je dala svoj pravi rezultat i puni pogodak sa armijom disciplinovanih i lokalpatriotski instruisanih birača. Visoko je dobilo 7 zastupnika u Skupštini ZDK iz različitih stranaka i dva zastupnika u Federalnom parlamentu (SDP, SDA) i zastupnicu u Domu naroda (DF).

Nikad više se neće ponoviti takav rezultat, jer je Visoko u međuvremenu željom i voljom političkih štetočina na vlasti odlučilo osujetiti svaku moguću promociju visočkih interesa putem bezobrazno visokih cijena na javnom mediju koji se finansira od našeg poreznog novca, odnosno putem neshvatljive odluke općinskih glodara i neprijatelja Visokog koji zabranjuju plakatiranja političkim subjektima i pojedincima po Visokom na mjestima predviđenim za plakatiranje!?

Potpuno nerazumljiva i neshvatljiva odluka neprijatelja Visokog sa najniže i kanalizacijske razine vlasti vjerovatno nastala iz ljubomore, pohlepe i pakosti jer zagovornici ove odluke ne učestvuju na ovim Općim izborima.

Podsjećamo, kada su preletači koji se sad zovu navodno “Nezavisni” te 2010 i 2014.godine bili u SDA, SBiH, SDP-u, SBB-u i drugim strankama imali interesa da njihove njuške sa bandera i seoskih pojata pozivaju da se za njih glasa nije bilo ove sramne antivisočke odluke. Ali danas je ona na snazi i u velikoj mjeri će uticati i na izborni rezultat svih političkih stranaka koje učestvuju na ovim izborima.

Ovo je bitno obznaniti da se zna ko su neprijatelji Visokog i kome nije u interesu da Visoko ima što više predstavnika u Skupštini ZDK, Federalnom parlamentu ili eventualno u Državnom parlamentu. I uopšte nije važno da li se radi o ASDA, BPS-u, DF-u, SDA, Našoj stranci, NB-u ili SDP-u, zabrana plakatiranja se odnosi na sve političke subjekte i zdravom razumu je takva odluka sujetnih egomanijaka nejasna. Takva odluka je na snazi u Zenici i u Visokom gdje vladaju oni koji su bili 20 godina u SDA i koji sada odjednom dijele lekcije o štetnosti te stranke po BiH, a ta štetnost im nije smetala dok su pekli zanat i bili dio tala u istoj toj stranci. Ako pogledamo glavni grad Sarajevo, na koji bi se valjda svi trebali ugledati, situacija je potpuno drugačija i svakome je dozvoljeno da se reklamira i svoje predizborne poruke upućuje biračima. Ali eto u Visokom neko “pametan” i sujetno povrijeđen jer pažnja i svjetla javnosti nisu uperena u njega se odlučio da to zabrani.

I da, neka je tako, možda je to ekološki korektno iako bi bilo pametnije da se riješi pitanje divljih deponija i paljenja guma u Gračanici, ali se nadamo da će ista ova odluka važiti i 2020.godine na Lokalnim izborima i da ćemo biti pošteđeni mrskih njuški iza čijih pogleda i facijalnih ekspresija se kriju laž, pohlepa, lopovluk, želja za ugrađivanjem u tal za svaku javnu nabavku i apsolutno odsustvo osjećaja za javno dobro i opšti interes Visokog nasuprot ličnog i samo ličnog interesa.

Do tada neka vam i dalje Zenica, Kakanj, Tešanj i Zavidovići vode visočku politiku zbog malicioznosti sitnih mahalskih i nedoraslih, po vlastitom ubjeđenju političara, kojima ste dali da uzjašu lokalnu vlast.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.