Naslovnica Preporuka Muzika Zabranjeno Pu...

Zabranjeno Pušenje ima novi spot: “Irska” satirično opisuje život balkanskih emigranata

Legendarna grupa Zabranjeno pušenje predvođena Sejom Sexonom snimila je videospot za drugi singl s albuma "Šok i nevjerica" koji premijerno predstavlja na portalu Klix.ba.

35

Kao i uvijek Sejo Sexon i Zabranjeno pušenje bave se “našim danima” i ljudskim sudbinama, a u pjesmi “Irska” na satiričan način opisuju život balkanskih emigranata na “zelenom ostrvu” na kojem “nema mina, umjerena je klima i mnogo bolja plaća”.

Kratki muzički film koji nas vodi kroz ulice Dublina, jeftine sobe za iznajmljivanje i bučne irske pabove, režirao je Danilo Šerbedžija kojem je ovo treći spot za Zabranjeno pušenje.

“Šerbedžija iz nas izvači najbolje pa smo i ovom prilikom pokazali da pomalo umijemo i da glumimo. Sa likovima iz spota lako će se identifikovati svi oni koji su krenuli ‘trbuhom za kruhom’, ali i oni koji o tome još samo razmišljaju, a takvih je, nažalost, izgleda sve više” kaže Sejo Sexon i najavljuje da će Zabranjeno pušenje nakon pet godina pauze konačno objaviti svoj jedanaesti album.

Album “Šok i nevjerica” će konačno 31. oktobra biti dostupan za besplatan download na službenoj web stranici benda. Za tržište Srbije i Hrvatske objavit će ga izdavačka kuća Menart, a za područje BiH izdavačka kuća Tropic.

6yka.com/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.