Naslovnica Svijet Regija Zaev sumnja d...

Zaev sumnja da je Mickoski umiješan u bjekstvo Gruevskog

23

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da sumnja da je lider opozicione VMRO DPMNE Hristijan Mickoski umiješan u bjekstvo bivšeg premijera Nikole Gruevskog u Mađarsku.

On je u intervjuu kablovskoj Televiziji 24 objasnio da te svoje sumnje temelji u najasnoćama i tajnosti u susretima Mickoskog sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem neposredno pred bjekstvo Gruevskog, ali i da ne može da tvrdi da su u tm susretima razgovaralo i o tom bjekstvu.

“Svi znaju da je bjekstvo pomognuto spolja. Mickoski je posjetio Vučića i Orbana i nije objavio o čemu su razgovarali. Zašto je čekao da se Vučić vati iz Turske? Mickoski nije objavio ništa i poslije toga se desilo ovo. Sumnjam da je umiješan na osnovu informacija kojima raspolažem”, rekao je Zaev.

Premijer Makedonije je rekao i da je sumnjao da će Gruevski da pobjegne i da je bilo takvih indicija, ali da nije bilo konkretnih informacija kako bi se to desilo.

Zaev je ponovio svoje uvjerenje da ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski nije odgovoran za bjekstvo Gruevskog, ističući da je MUP djelovao u skladu sa ovlaštenjima i time dozvoljenim zakonskim okvirima.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.