Zagato IsoRivolta GTZ debituje u oktobru

95

Svaki put kad se pročuje da nešto novo dolazi iz Zagata, to bude razlog za uzbuđenje, a najnoviji projekt je pokazatelj šta ova kompanija može.
Zagato IsoRivolta GTZ je novi Zagatov projekt koji je nastao kako bi se proslavila italijansko-američka saradnja. Sportski coupe je inspirisan modelom A3/C iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, a to je bila zapravo trkaća verzija modela Zagato Grifo. Koncept automobila je nepromijenjen, Zagato je dizajnirao sjajnu karoseriju, a ispod haube se nalazi veliki američki motor. Projekt je 2017. godine najavljen konceptom Vision Gran Turismo.

MARKETING

Baš kao i njegov prethodnik, IsoRivolta GTZ ima Chevroletov V8 motor s kompresorom, odnosno modifikovanu verzuju motora koji pokreće Chevrolet Corvette Z06. Zapremina motora iznosi 6,8 litara i jasno je da može ponuditi više u odnosu na fabrički 6,2-litarski V8, iako su zvanične informacije o perofrmansama još uvijek tajna.

U ovom trenutku nema mnogo detalja, ali je Zagato otkrio da GTZ ima karoseriju od karbonskih vlakana. Kompanija namjerava proizvesti svega 19 primjeraka, od čega je devet već unaprijed prodano.

Svi detalji će biti poznati u oktobru ove godine kada automobil bude zvanično predstavljen, a prve isporuke se očekuju nakon toga. Cijene također još uvijek nisu objavljene.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara