ZDK

Zaimović: Nakon 10 godina osigurali smo sredstva i legalizirali zemljište za nastavak izgradnje centalnog spomen – obilježja

Sporno pitanje i jedan od problema na području općine Breza jeste početak nelegalne izgradnje centralnog spomen – obilježja šehidima i palim borcima. Problem svih ovih godina jesu bili neriješeni imovinsko – pravni odnosi, što je utjecalo da ovaj projekt od izuzetne važnosti na sjećanje svih šehida i palih boraca bude stopirano već deset godina.

– Uspjeli smo legalizirati zemljište čime smo osigurali da centralno spomen – obilježje se nastavi graditi i tako odamo počast najboljima od nas, našim šehidima i palim borcima – rekao je načelnik općine Breza Munib Zaimović.
Nakon legalizacije, potpisan je ugovor o nastavku radova na izgradnji centralnog spomen-obilježja šehidima i palim borcima Breze, faza II.

Ugovoreni radovi, čija je vrijednost 106.067 KM, sastojat će se u izvedbi preostalih građevinskih radova te dijela radova na vodovodu, kanalizaciji i elektroinstalacijama.

Izvođač radova se odredbama ugovora obavezao da će sve radove prema Dinamičkom planu izvesti u roku od 90 dana.

Ugovorne strane će vršiti ocjenu dinamike izvođenja radova svakih 15 dana te osigurati tehnički kontinuitet izvođenja pojedinih faza radova.u vrijednosti od 106.067 KM.

 

Visoko.co.ba/OO SBB Breza

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh