ZanimljivostiReceptiZapečeni falafel

Zapečeni falafel

Naš prijedlog za ručak ili bilo koji drugi obrok, a može da stoji duže.

Sastojci:

pola šolje maslinovog ulja

1 šolja sirovog slanutka

½ šolje nasjeckanog crvenog luka

½ šolje peršuna

½ šolje korijandera

4 čena bijelog luka

1 kašika soli

½ kašike mljevenog crnog bibera

½ kašike mljevenog kima

¼ kašičice mljevenog cimeta

Postupak:

Zagrijati rernu na 200 stepeni. Usuti maslinovo ulje u veliki pleh i rasporediti. U procesoru za hranu izmiksati sve navedene sastojke zajedno.

Rukama uzimati količinu od oko dvije kašike mješavine. Formirati falafel u male pljeskavice. Po-složiti svaku u podmazani pleh. Peći 25-30 minuta, lagano okrećući kada su pečene na pola, sve dok ne dobiju zlatnu boju. U frižideru mogu stajati do četiri dana, a u zamrzivaču i do nekoliko mjeseci.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE