ZanimljivostiReceptiZasladite dan cheesecakeom s malinama koji se ne peče

Zasladite dan cheesecakeom s malinama koji se ne peče

Za pripremu ovog deserta potrebno vam je 250 gr mljevenog keksa, 110 gr putera, 500 ml slatke pavlake, 225 gr krem sira, 85 gr šećera, sok od jednog limuna, želatin, 2 kašike vrele vode i 200 gr malina ili drugog bobičarstog voća po želji.
Keks pomiješajte s istopljenim puterom i utisnite na dno kalupa. U jednoj zdjeli mikserom istucite slatku pavlaku, a u drugoj pomješajte krem sir i šećer. Nakon što ste dobili homogenu smjesu dodajte sok od jednog limuna i otopljenu želatinu. Na kraju u tu smjesu dodajte istučenu slatku pavlaku pa dobijenu kremu stavite na podlogu od keksa. Ostavite u frižider na nekoliko sati.

U međuvremenu otopite želatin i dodajte u očišćene maline ili neko drugo bobičasto voće. Voće stavite preko kreme od sira, a prije posluživanja tortu ostavite da se hladi najmanje četiri sata.

Visoko.co.ba/klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE