Za pripremu ovog deserta potrebno vam je 250 gr mljevenog keksa, 110 gr putera, 500 ml slatke pavlake, 225 gr krem sira, 85 gr šećera, sok od jednog limuna, želatin, 2 kašike vrele vode i 200 gr malina ili drugog bobičarstog voća po želji.
Keks pomiješajte s istopljenim puterom i utisnite na dno kalupa. U jednoj zdjeli mikserom istucite slatku pavlaku, a u drugoj pomješajte krem sir i šećer. Nakon što ste dobili homogenu smjesu dodajte sok od jednog limuna i otopljenu želatinu. Na kraju u tu smjesu dodajte istučenu slatku pavlaku pa dobijenu kremu stavite na podlogu od keksa. Ostavite u frižider na nekoliko sati.
U međuvremenu otopite želatin i dodajte u očišćene maline ili neko drugo bobičasto voće. Voće stavite preko kreme od sira, a prije posluživanja tortu ostavite da se hladi najmanje četiri sata.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.