ZanimljivostiZdravlje i savjetiZašto čokoladu ne biste trebali stavljati u frižider

Zašto čokoladu ne biste trebali stavljati u frižider

Možda tokom ljetnih dana žudite za kockicom hladne čokolade, ali stručnjakinja Sarah Hartnet tvrdi da je nikada ne biste trebali stavljati u frižider.

Naime, njen je savjet da je konzumirate samo ako stoji na sobnoj temperaturi.

Kako ističe, ako se čuva u frižideru, čokolada može imati drugačiji okus, odnosno poprimiti aromu namirnica koje se nalaze kraj nje.

“Sigurno ne želite da čokolada ima okus po luku ili češnjaku”, kaže Sarah.

Još jedan njen savjet odnosi se na konzumaciju čokolade. Kaže da biste je, prije nego što je stavite u usta, trebali pomirisati.

“Čokolada daje multisenzorno iskustvo, a miris određuje otprilike 80 odsto našeg okusa. Mirisanje čokolade pripremiće vaše okusne pupoljke i navlažiti usta pa će i okus biti potpuno drugačiji”, poručila je.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE