Zatražen pritvor za Visočane koji su opljačkali prodavnicu i napali policajce u Sarajevu

4620
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je određivanje pritvora Mirzi Devoviću i Sanelu Zerdi koji su prije dvije noći opljačkali prodavnicu u Hadžićima, a potom uhapšeni nakon filmske potjere.

MARKETING

Postupajući tužilac ih je ispitao i zatražio pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi ometali krivični postupak i utjecali na svjedoke, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela te zbog bojazni da bi njihovim puštanjem na slobodu došlo do uznemirenja javnosti.

Pritvor je zatražen i za Rasima Ganića koji je još uvijek u bjekstvu. Također, zatraženo je raspisivanje potjernice za njim. Odluku će donijeti Kantonalni sud u Sarajevu.

Podsjetimo, trojica Visočana su uz upotrebu vatrenog oružja u ponedjeljak navečer opljačkala prodavnicu u Hadžićima. Oduzeli su novac i određenu količinu cigareta te pobjegli prema Sarajevu vozilom Fiat. Nakon dramatične potjere uhapšeni su u sarajevskom naselju Otoka.

Tokom akcije hapšenja lakše su povrijeđena dvojica policajaca. Treći muškarac je prijetio policajcima pištoljem i pobjegao te se za njim traga.

 

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara