Zavidovići dočekali Praznik rada kao općina sa najmanjim brojem zaposlenih u ZDK

157
Foto: media 4K

Zavidovići su dočekali Praznik rada kao općina sa najmanjim brojem zaposlenih u ZE-DO kantonu.

MARKETING

Zvanična statistika u skladu sa izvještajem Agencije za statistiku pokazuje da  Općina Zavidovići ima najmanji broj zaposlenih u odnosu na broj radno sposobnog stanovništva koje predstavlja parametar za izračunavanja indexa prosječnog broja zaposlenih.

Iako nas svake godine čelni ljudi općine i vijećnici obasipaju čestitkama povodom Praznika rada, statistika pokazuje poražavajuće podatke.

Liste u ulici Patriotske lige gdje je smješten Biro rada u Zavidovićima se pune, a sudeći prema izvještaju Agencije za statistiku, bojimo se da će biti sve veći broj onih koji su prisiljeni napustiti rodni kraj, a od dobra niko ne bježi.

 

Visoko.co.ba/Zdici.info

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.