Naslovnica BiH Privreda Zavidovići: R...

Zavidovići: Radi solidarnosti sa radnicima Krivaje sve firme prekidaju rad, okupljanje na stadionu (FOTO)

510

U znak podrške za više od 700 uposlenika kompanije “Krivaj Mobel”, koji se već mjesecima bore za svoja radnička prava, svi privredni subjekti na području Zavidovića danas će prestati sa radom u periodu od 10 do 12 sati.

Stotine radnika, penzionera i sugrađana za to vrijeme okupit će se na gradskom stadionu i mirnim protestom dati podršku radnicima nekadašnjeg privrednog giganta.

krivaja protest 4Predsjednik sindikata Krivaje Mobel Besim Hasić je kazao kako očekuje veliku podršku sugrađana.

krivaja protest 3“Mirnim okupljanjem danas ćemo ponovo poslati poruku nadležnima da naš status još uvijek nije riješen. Očekujemo podršku građana i uposlenika svih privrednih subjekata na području Zavidovića, jer mrtva Krivaja znači i mrtav grad”, kazao je Hasić.

krivaja protest 2Ogorčeni radnici već mjesecima blokiraju saobraćajnice, ali još uvijek se ne nazire kompletno rješenje njihovih problema.

krivaja protest 1Krivaja je nekada bila privredni gigant i upošljavala 14.000 radnika, a imovina se procjenjivala na 165 miliona KM. Broj uposlenih danas je sveden na nešto više od 700, a cijelokupna imovina prodata je za osam miliona KM.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.