Naslovnica ZDK Završena četv...

Završena četvrta sjednica Skupštine ZDK-a: Razmatrane četiri tačke u vezi sa sindikatima i policijom

118

Danas je održan nastavak 4. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kome su razmatrane preostale četiri tačke ranije usvojenog dnevnog reda od sedam tačaka, od čega su prve tri razmatrane 18.02.2018. godine.

Na današnjoj sjednici Skupština Zeničko-dobojskog kantona je utvrdila svoje mišljenje u okviru procedure za donošenje Prednacrta (federalnog) Zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca.

Utvrđeno Mišljenje Skupštine Kantona je dato uvažavajući prethodno dato mišljenje resornog Kantonalnog ministarstva, koje je Vlada Kantona prihvatila svojim zaključkom, kao i mišljenje skupštinske Komisije za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i zdravstvo. Sva navedena mišljenja čine sastavni dio mišljenja Skupštine Kantona koja će biti dostavljena Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike, zajedno sa izvodom iz transkripta sa nastavka 4. sjednice Skupštine, koji sadrži sve primjedbe, prijedloge i sugestije poslanika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, iznesene tokom vođenja rasprave o Prednacrtu ovog Zakona na dalji postupak radi provođenja daljnje propisane procedure za donošenje zakona u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Do kraja zasjedanja na nastavku 4. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, zastupnici su donijeli tri odluke i to:

Odluku o razrješenju dva člana Nezavisnog odbora za izbor i reviziju, predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova,

Odluku o razrješenju člana Ureda za pritužbe javnosti, policijskog službenika-predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova i

Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Nezavisnog odbora za izbor i reviziju.

 

Visoko.co.ba/Skupština ZDK

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.