Naslovnica Opći izbori 2018 Završeno preb...

Završeno prebrojavanje glasova: Željko Komšić ukupni pobjednik izbora za člana Predsjedništva BiH u Visokom

1588

Glasovi za kandidate za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Visokom su prebrojani i prema informacijama koje je Visoko.co.ba nezvanično saznao Željko Komšić (DF) je ukupni pobjednik Općih izbora za člana Predsjedništva, barem kada je riječ o našoj općini.

Prema dostupnim podacima, od ukupnog broja glasova Komšić (DF) je osvojio 5.979 glasova, a drugi iza njega na listi nalazi se kandidat SDA Šefik Džaferović sa 4.605 osvojenih glasova, što govori u prilog ubjedljivoj pobjedi kandidata Demokratske fronte na području naše općine.

Kada je riječ o ostalim kandidatima značajne rezultate su ostvarili još i Denis Bećirović (SDP) sa 3.247 glasova, Fahrudin Radončić (SBB) sa 1.554 osvojena glasa i Mirsad Hadžikadić (Nezavisni kandidat) sa 1.446 glasova, dok su ostali kandidati imali manje od 1.000 glasova.

Naravno, važno je napomenuti da je riječ o nezvaničnim podacima te da je moguće da dođe do još nekih odstupanja, ali s obzirom na veličinu glasačkog tijela i broj glasova kojima raspolažemo, teško da neko može ugroziti poziciju Komšića na prvom mjestu u Visokom.

U nastavku noći donosimo vam još mnoštvo informacija, posebno kada je riječ o prebrojavanju glasova za ostale nivoe vlasti u BiH, tako da svakako pratite Visoko.co.ba i u narednim satima.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.