Naslovnica BiH Politika Zbog čega Naš...

Zbog čega Naša stranka nema stav o lijevo-građanskoj inicijativi? Ko igra ulogu “Trojanskog konja”?

O prijedlogu zakona o izbornim jedinicama kojeg su predstavili Socijaldemokratska partija BiH i Demokratska fronta do sada su se očitovale uglavnom nacionalne stranke.

59

Iako takav prijedlog građanskim opcijama omogućava ravnopravniju izbornu borbu sa nacionalniim strankama, obzirom na to da građanske opcije računaju na glasove svih građana Bosne i Hercegovine, o njemu se još uvijek nije oglasila Naša stranka koja pripada uslovno rečeno građanskom bloku partija.

Na to je skrenuo pažnju i zastupnik Naše stranke u parlamentu Federacije BiH Dennis Grazt koji je izrazio nadanje da će Naša stranka po tome pitanju konačno zauzeti stav.

Zbog čega u Našoj stranci šute o sasvim primjerenoj inicijativi građanskih stranaka koja je ovih dana obzanjena u javnosti, to međutim još uvijek ostaje nepoznanica, ali se svakako to pitanje nameće rukovodstvu Naše stranke na čijem se čelu trenutno nalazi Predrag Kojović.

Kojović i rukododstvo Naše stranke kako to nalaže elementarna politička logika, po ovom pitanju bi svakako morali imati decidiran stav, ukoliko još uvijek žele da ih javnost percipira kao dio stranaka građanskog bloka.

Ili pak rukovodstvo Naše stranke ne mora imati stav po ovom pitanju, ali onda se s pravom postavlja pitanje, kojem bloku Naša stranka pripada i u kojem smjeru je vodi Kojović?

Obzirom na to da se Kojović u dijelu javnosti etablirao kao lider jedne građanske opcije koja gaji isuviše velike razerve po pitanju ujedinjenja ljevice, svaka daljnja rezerviranost prema inicijativi lijevo-građanskih stranaka nameće zaključak da neko u građanskom taboru igra ulogu “Trojanskog konja”.

Vrijeme koje je ispred nas pokazat će ko tu ulogu igra ili ne igra.

N.H

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.