Zbog izgradnje autoputa mještani Klopča ostali bez direktne putne komunikacije do svojih kuća

235

Stotinjak mještana zeničkog naselja Klopče izgradnjom dionice autoputa, koja prolazi tim naseljem, po njihovim riječima ostat će bez direktne putne komunikacije, koju su imali, što kako navode prvobitno nije tako planirano.

MARKETING

„Aktuelnom izgradnjom koridora 5 C, Kakanjska ulica u Klopču presječena je, a bila nam je direktan put do kuća, dok je izvedbenom dokumentacijom ove dionice stanje trebalo ostati nepromijenjeno, međutim kako stvari stoje, nas stotinjak mještana ovog naselja, koji živimo iznad trase koridora, sada moramo obilaziti najmanje 2 kilometra, prvo u pravcu Bolnice do Popovića, zatim ka releju uzbrdo i onda se odozgo vraćamo da bi stigli do svojih posjeda i kuća“, navodi Ćasif Hrustić, jedan od mještana Klopča.

„Zbog toga već dvije godine tražimo izgradnju nadvožnjaka, koji bi nam omugućio bliži prilaz kućama, kao što smo ga i imali, te smo načinili i peticiju sa prikupljena 102 potpisa mještana, te poslali Javnom preduzeću Ceste Federacije BiH i izvođaču radova, koji su nam odgovorili da je to za njih skup i zahtjevan izdatak i da tome ne mogu da udovolje“, pojašnjava Ćasif Hrustić, naglašavajući da tako pitanje putne komunikacije i dalje ostaje neriješen problem za stotinjak mještana naselja Klopče.

 

visoko.co.ba/zenicainfo.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.