Zbog prisustva opasnih materija: Obustavljen uviđaj na izgorjeloj fabrici Krivaja u Zavidovićima

446

Nakon što je u subotu oko 45 minuta poslije ponoći došlo do požara velikih razmjera na fabrici “Krivaja” u Zavidovićima, koji je za samo nekoliko sati progutao više od 60 posto postrojenja, pričinjena je višemilionska šteta.

MARKETING

Podsjetimo, sa vatrenom stihijom do 4 sata ujutro borilo se četrdesetak profesionalnih vatrogasaca, uz korištenje jedanaest vatrogasnih vozila, te pomoć stotina radnika i građana. Tako su iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona danas trebali biti saopćeni uzroci požara u Tvornici montažnih kuća Krivaja u Zavidovićima, međutim kako “Avazov” portal saznaje uviđajne radnje su obustavljene.

– U toku jučerašnjeg dana, prije samog početka obavljanja uviđajnih radnji, ustanovilo se prisustvo opasnih stvari koje bi mogle uticati na sigurnost ljudi koji vrše uviđaj – kazala je za za “Avaz” Mirna Poljac, glasnogovornica Tužilaštva ZDK.

Dodaje kako je kantonalni tužilac zatražio izmještanje opasnih stvari, nakon čega će biti moguće pristupiti licu mjesta i obaviti uviđaj.

– Više informacija u vezi ovog slučaja bit će nam poznato u toku sedmice – zaključila je Poljac.

Neispravne instalacije, namjera, ljudski nemar ili pak nešto drugo zasigurno je uzrok požara zbog kojeg je 200 radnika ostalo bez posla?!

Komentari

komentara